Aarhus Rådhus 2012.

Udstilling på Aarhus Rådhus

Mayday Mayday – “Black out” på rådhuset

Kunstnergruppen BUEN udstiller lyd-installationen “Black out” på Aarhus Rådhus 25. oktober – 4. november 2011

 

Værket ”Black out”sætter fokus på den stadig større digitaliseringaf kommunikationen i det offentlige rum og marginaliseringen af de grupper, der ikke formår at være en del af det nye digitale fællesskab.

 

”Nutidens mantra er hurtigere, nemmere og mere økonomisk, men det er ikke nødvendigvis fremmende for den kollektive fællesskabsfølelse. Samfundet er ved at udvikle sig til et sted, hvor man er delt op i et digitalt A og B hold og hvor mange - specielt ældre mennesker - kan føle sig identitetsløse, fordi den fysiske kontakt og kommunikation mennesker imellem er reduceret til en registrering via Nem ID og cpr. nr. ”, udtaler Kunstnergruppen BUEN.Mange mennesker føler sig fortabt i cyberspace, fordi de ikke kan bruge den nye kommunikationsform. Afmagt, vrede, frustration og resignation er ofte resultatet af forsøget på at komme i forbindelse med nutidens institutioner,virksomheder og myndigheder.

 

”Spørgsmålet er, om vi i vores iver efter at effektivisere og optimere samfundet er endt i en situation, hvor vi er sårbare som enkelt individ og udviser omsorgssvigt for relationen mennesker imellem. Hvad sker der dèn dag systemet får et nedbrud, og vi har glemt at pleje de menneskelige relationer, der er forudsætningen for en sameksistens, hvor alle borgere tager ejerskab til fællesskabet ?” udtaler Kunstnergruppen BUEN.

 

Der er fernisering på udstillingen 25. oktober 2011 kl. 15

Udstillingen er tilgængelig på hverdage i Aarhus Rådhus ordinære åbningstid kl. 9 -16

Besøge Buens hjemmeside Fakta

Kunstnergruppen BUEN består af uddannede og nuværende fagskole studerende ved Århus Kunstakademi.

Kunstnergruppen BUEN har senest udstillet på Kulturspinderiet i Silkeborg i februar 2011

 

Flere...