Det private landskab

Det private Landskab blev antaget på "Kunstnernes Sommerudstilling 11" censor Frodo Mikkelsen i selskab med "Det Private Landskab".

Hej Søren.

Ja, forskellen mellem et formelt maleri og en tatovering må først og fremmest være, at tatoveringen er påført nogen - og i din samlings tilfælde af fremtrædende grunde; brevene. 

 

I din samling er billedfladen tilført en relation og dermed en pegen ud af billedfladen - og ud i verden. Nu fremstår billedfladen pludselig både som dokument og som formel flade - og det klæder den til tider så selvreferentielle formelle billedflade.

 

Der er en fin udveksling mellem tatoveringernes ornamentik og det narativ, der fremtræder i brevene. Det er interessant at se, hvordan en personlig fortælling omsættes til et visuelt tegn. Tatoveringer er kropslige udsmykninger og som sådan dekorative.

 

Det er interessant at se en alvorlig, vigtig eller tragisk personlig fortælling ovesat til en permanent kropsdekoration - og jeg stod og blev interesseret i, hvordan den enkelte tatoveredes forestilling og historie egentlig stemte overens med den enkeltes tatovering.

 

Jeg kunne forså på dig, at relationen mellm dig og de afbildede indledningsvis har virket som en barriere, men jeg synes bestemt det har båret frugt - og må dermed næste gang være besværet værd.

 

Til lykke

Censorudtalelse v/ Anders Visti

 

Flere...